Diensten

Werkwijze

Elke organisatie is anders, elk team heeft zijn eigen dynamiek, er is geen blauwdruk om een berg te beklimmen. Daarom brengen we alle krachten, kwaliteiten en valkuilen in kaart en zetten we ze strategisch in om de top te behalen en veilig de afdaling te voltooien. Als de expeditie succesvol is afgerond, hebben jullie alle benodigdheden om de volgende bergtop zelfstandig te bedwingen.

 • Stap 1: het assessment

  Elke expeditie begint met een inventarisatie: hebben we de juiste benodigdheden, welke mensen zijn onderdeel van het team, welke kwaliteiten en valkuilen hebben ze, hoe zijn de omstandigheden en welke top willen we eigenlijk bedwingen? Daarom treden we elke expeditie met openheid tegemoet. We bouwen op eerdere expedities en theoretische kennis, maar we kijken per klim hoe we veilig en doelgericht de top kunnen halen.

 • Stap 2: samen gaan we op pad

  We gaan samen op pad, zorgen ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. We creëren een veilige sfeer, brengen de sprankel terug en houden het doel in gedachten. We zetten iedereen voor zijn expertise in, maar stimuleren ook leiderschap en initiatief. Iemand neemt het voortouw in het opslaan van het kamp, een ander voor de beklimming over het ijs. Je neemt elkaar mee, vertrouwt elkaar en bouwt op elkaars kennis en ervaring.

 • Stap 3: omgaan met veranderingen

  Het plan is duidelijk, maar dan verandert het weer, het pad dat we dachten te nemen is besneeuwd of het materieel gaat stuk. Geen moment om bij de pakken neer te zitten of lang overleg te plegen. We zijn niet bang om keuzes te maken om de doelen te behalen die we hebben gesteld. Maar onze aanpak is niet heilig, want elk team is anders en het weer kan omslaan. We kijken wat nodig is en daar passen we ons op aan.

 • Stap 4: leren van anderen

  Meestal ben je niet alleen op de berg. We komen in onze klim andere expedities tegen die op weg zijn naar beneden. Zij kunnen ons veel leren: zij weten welke paden onbegaanbaar zijn of welke route de beste uitzichten geeft. Ze hadden misschien andere weersomstandigheden, maar ze kunnen ons wel vertellen hoe ze met de sneeuwstormen zijn omgegaan en hoe het was om op die top te staan. Zo leren we van elkaar.

 • Stap 5: een veilige afdaling

  En dan bereiken we zelf de top. Het uitzicht is adembenemend, we planten onze vlag en we feliciteren elkaar. Maar we moeten ook weer naar beneden. Gelukkig weten we inmiddels wat we kunnen, wat we aan elkaar hebben en hoe de route eruit zal zien. Maar we moeten het niet onderschatten en daarom herinneren we elkaar ook in deze fase aan het doel voor ogen: veilig thuiskomen.

 • En dan:

  Eenmaal beneden weet de organisatie precies wat het kan, zodat het team de volgende top op eigen kracht kan beklimmen. Ze hebben ons niet meer nodig om een sterke organisatie te zijn en de volgende top te bedwingen. Oftewel: om een sterke overheid te zijn die het fundament legt voor een veerkrachtig Nederland. En zo kunnen wij een nieuwe expeditie opzetten om het volgende team naar de top te leiden.