Werkveld

Werk en participatie

Participatie aan het arbeidsproces is de sleutel tot vooruitgang. Werken geeft perspectief. Ook voor degenen die een beperking kennen, is het van belang om mee te doen. Gemeenten en bedrijven hebben een belangrijke rol als het gaat om het bieden van dit perspectief. Het gaat om ondernemen vanuit een maatschappelijk hart.

Andess heeft een heldere kijk en ruime ervaring op het integreren van gemeentelijke buitendiensten met (voormalige) werkvoorzieningsschappen. We kennen de succesfactoren onder deze nieuwe organisatievorm. We weten een optimale balans te creƫren tussen sociaal, fysiek en economisch rendement.

Andess werkt zowel voor overheden als marktpartijen. Daardoor zien wij kansen en kunnen we verbindingen leggen die meerwaarde geven bij de participatie van mensen die wat verder tot de arbeidsmarkt staan. Dit doen wij door mee te denken bij de inrichting van werkbedrijven, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden of het invullen van het programma-management rondom de Participatiewet. Bijvoorbeeld door het maken van Sociale Prestatie afspraken die een aanjager kunnen zijn voor sociaal ondernemerschap.

Meer weten?

Heb je een vraag over dit werkveld of wil je meer weten? Wij staan voor je klaar!

Stuur een e-mail