Werkveld

Afval en reiniging

De zorg voor onze leefomgeving vergt een circulaire economie. Een transitie van afval naar grondstof. Deze opgave vergt een andere kijk op inzamelsystemen en toepassing van materialen in de openbare ruimte. Er is vastberadenheid nodig om van een afvalbeleid naar een grondstoffenbeleid te komen. Ondernemerschap is nodig om te komen tot beweging naar duurzame producten.

Het invoeren van nieuwe financiële systemen die afvalscheiding  en hergebruik stimuleren, zoals DIFTAR of omgekeerd inzamelen en op een nieuwe wijze communiceren en het creëren van bewustwording  zijn complexe ontwikkelingen. Toch wordt met de invoering van dergelijke systemen een eerste stap gezet in het bewustzijn rondom afvalscheiding en het behalen van nieuwe resultaten. Van belang is dat beleidsmakers aantonen dat afval scheiden loont. Dit laatste vergt een nauwe samenwerking met inzameldiensten of andere partners.

Milieurendement gaat vaak volgens de wet van de grote getallen. Samenwerking is daarom essentieel als het gaat om die circulaire economie.

Andess ondersteunt bij het ontwikkelen, implementeren en toetsen van grondstoffenbeleid. Daarnaast werken we aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering bij Afval- en reinigingsbedrijven. Dit doen wij als adviseur of programmamanager.

Meer weten?

Heb je een vraag over dit werkveld of wil je meer weten? Wij staan voor je klaar!

Stuur een e-mail