Diensten

Procesoptimalisatie

Het pad leek duidelijk: jullie liepen recht op de top af. Maar ineens verdween de top uit zicht, is het pad abrupt afgebroken of loopt het pad via een grote omweg. Hoe ga je daar als team mee om? Wij helpen jullie om de stip weer aan de horizon te krijgen, om leiderschap te ontwikkelen of controle te krijgen over de processen. We maken verwachtingen helder en zetten de klant op één, zodat jullie alsnog de top bereiken.

Goede processen zijn gebaat bij:

  • Een duidelijke stip aan de horizon: jullie weten waarom jullie doen wat jullie doen, zodat het makkelijker wordt om gemotiveerd te blijven.
  • Leiderschap: een leider weet anderen te motiveren en ieder teamlid kan leiderschap pakken om processen soepeler te laten verlopen.
  • Transparantie: als de verwachtingen van iedereen duidelijk zijn, weten ze precies wat ze moeten doen en waar eventueel bijsturen noodzakelijk is.
  • De klant centraal stellen: als jullie weten voor wie jullie het doen, weten jullie precies welke stappen onmisbaar zijn.
  • In controle zijn: jullie weten welke stappen tot welke prestaties leiden, hebben zicht op risico’s en sturen bij als de omstandigheden daarom vragen.

We brengen deze elementen in kaart, waarna we voorstellen hoe de processen kunnen worden verbeterd en helpen om de optimalisatie door te voeren.

  • Expedities waar we trots op zijn

  • Hoe draagt dit bij aan een veerkrachtig Nederland?

    Procesoptimalisatie gaat niet per se om het vinden van het pad der paden dat naar de top leidt, maar draait om het creëren van weerbaarheid en wendbaarheid. Zodat jullie weten wanneer het tijd is om het pad te veranderen of de verwachtingen bij te sturen. Dat maakt een sterke organisatie en daarmee leggen jullie het fundament voor een veerkrachtig Nederland.