Diensten

Over Andess

Wij zijn de expeditieleiders van de organisatieontwikkeling. We kennen alle routes naar de top en weten hoe jullie weer veilig beneden komen. Maar we leveren niet alleen de theorie, wij leiden niet vanaf de zijlijn: wij gaan mee de berg op. Daarom weten wij uit ervaring hoe het team dat goed samenwerkt, duidelijk communiceert en bestaat uit leiders met meer gemak de top bereikt. Ga je mee?

Het Andesgebergte is een uniek gebergte in Zuid-Amerika dat zeven landen verbindt: Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Venezuela. De hoogste berg is Aconcagua (6961 meter hoog) in Argentinië. Dit gebergte kent maar liefst 14 bergtoppen die hoger zijn dan 6500 meter, elk met hun eigen klimaat en uitdagingen. Het bergbeklimmen is een goede analogie voor ons werk, want alleen sterke teams behalen de toppen van deze bergen.

Waarom we doen wat we doen

Een veerkrachtig Nederland begint met een sterke overheid als fundament. Alleen hebben deze organisaties soms moeite om naar de top van de berg te klimmen. Wij helpen ze bepalen welke top ze willen beklimmen, welke uitrusting ze daarvoor nodig hebben en hoe ze kunnen omgaan met verandering. Dan zorgen we voor een veilige afdaling, zodat ze alle vaardigheden hebben om de volgende top zelfstandig te kunnen beklimmen.

Onze kernwaarden

We werken vanuit deze kernwaarden om geslaagde expedities te garanderen.

1. We gaan mee de berg op

We maken niet alleen plannen, we gaan samen de berg op. We zetten teamleden in beweging, nemen de moeilijke beslissingen op ons en laten zien hoe een succesvolle expeditie eruitziet.

2. Eerlijkheid duurt het langst

Met eerlijkheid klim je het hoogst: we nemen duidelijke beslissingen en laten niemand achter. Maar onze aanpak is niet heilig. Elk team is anders en het weer kan omslaan. Daarom kijken we wat nú nodig is en daar passen we ons op aan.

3. Samen klim je hoger

Een berg beklimmen doe je samen. We brengen de sprankel terug in het team, zodat iedereen zich betrokken voelt en alle neuzen dezelfde kant op staan. We vullen elkaar aan, bouwen op elkaar en zorgen voor elkaar.

4. De ene expeditie is de andere niet

Elke expeditie treden we met openheid en een frisse blik tegemoet. We bouwen op ervaringen van eerdere expedities, maar we laten ons niet verblinden. Zo weten we precies welke route het best past bij het team.

5. Het vuur aanwakkeren voor toekomstige expedities

Met elke expeditie bouwen we aan het fundament voor een sterke overheid. We delen ervaringen, leren van elkaar en investeren in een gunstig beklimmersklimaat. Samen leggen we het fundament voor een veerkrachtig Nederland.

Meer weten?

Heeft u een vraag over ons of wilt u meer weten? Wij staan voor u klaar!

Stuur een e-mail