Diensten

Het team van Andess

Samen klim je het hoogst. Dat geldt voor elk team, dus ook voor ons. We hebben elkaar gevonden op onze kernwaarden, maar elk lid brengt zijn eigen waarden en expertises mee binnen de organisatieontwikkeling. Leer ons beter kennen en ontdek welke expeditieleiders jullie naar de top kunnen leiden.

ing. Remko D. Kamstra

Bekijk op LinkedIn

In mijn leven sta ik regelmatig met mijn laarzen in de klei. Letterlijk door regelmatig fysiek bezig te zijn. Figuurlijk door in mijn werk de combinatie van theorie en praktijk te zoeken.
Als manager sta ik het liefst tussen de mensen. Mijn drijfveer is om teams te laten groeien. Samen de analyse maken, het doel bepalen en dan vanuit het experiment de stappen naar het doel zetten.

Het bereiken van de top met lachende gezichten, daar doe ik het voor!

ing. Remko D. Kamstra

mr. Christian A. Hamers

Bekijk op LinkedIn

Als voormalig topsporter, militair en trainer van jeugdelftallen heb ik geleerd dat vertrouwen een basisvoorwaarde is voor een team om de top te kunnen bereiken. Samen bepaal je de route en ga je op weg. Onderweg worden hindernissen genomen en grenzen verlegd. Dat vraagt om individuele prestaties in een goede samenwerking. Niets is mooier dan het begeleiden van groei en zo teamsuccessen te vieren.

Met een team keihard werken om een topprestatie te leveren. Dat geeft mij energie.

mr. Christian A. Hamers

Iris E. Mulder MSc

Bekijk op LinkedIn

Door optimisme zet je verandering in gang, maar door eerlijk en nuchter advies te geven, behalen we onze doelen. Ik kijk daarvoor naar processen: hoe loopt het pad nu? Waar zitten obstakels? En wat kunnen we beter doen? Dan kan het team daar zelf mee aan de slag, zodat het proces echt van hen wordt. Dat eigen maken van de structuur is wat mij betreft een voorwaarde om van verandering een langblijvend succes te maken.

Ik creëer betrokkenheid als voorwaarde voor een succesvolle verandering.

Iris E. Mulder MSc

Onze reisgenoten

ing. Polle Marschalk

Bekijk op LinkedIn

Organisaties zijn in beweging en teams bewegen continu mee. Ik merk alleen dat veranderende strategie, ambitie en kernwaarden te weinig worden doorvertaald naar het team en de medewerkers. Daarom neem ik medewerkers mee in de vertaling van strategie en ambitie. Ik geef medewerkers ruimte en laat ze het voortouw nemen, zodat de ontwikkeling echt wordt gedragen door de organisatie.

Als je stopt met ‘meenemen’ stopt de beweging.

ing. Polle Marschalk

Jasper J.M.A. van Thiel

Bekijk op LinkedIn

Door mezelf te laten zien en door echt aandacht te hebben voor de mensen waarmee ik werk, creëer ik een veilige en rustige werkomgeving. Ik kijk naar ieders rol en verantwoordelijkheid, waarbij ik ze de ruimte geef voor hun eigen inbreng en creativiteit. Zo werken we samen aan de omgezette koers en kunnen we alle zeilen bijzetten om die koers echt te kunnen varen. Zo behalen we samen de topprestaties zonder het plezier te verliezen.

De echte ontwikkeling van organisaties begint bij het vertrouwen geven aan medewerkers.

Jasper J.M.A. van Thiel

Peter van Unnik MSc

Bekijk op LinkedIn

Samen werken aan relevante publieke organisatievraagstukken is wat mij ontzettend veel energie geeft. Zoals het samen creëren van een breed gedragen visie en strategie, die voor iedereen helder en praktisch uitvoerbaar is. Vaak doe ik dit in de rol van projectleider of organisatieadviseur. Mijn kracht is het brengen van rust en overzicht in complexe situaties. Daarnaast ben ik sterk in het bijeen brengen van belangen. Als vertrouwde partner van een directie of MT en in goede verbinding met medewerkers. Met enthousiasme, een analytische blik en een onafhankelijke creatieve geest. Ik maak organisatieontwikkeling concreet en breed gedragen.

Een rode draad in mijn aanpak is het verbinden van strategie en uitvoering

Peter van Unnik MSc

Meer weten?

Heeft u een vraag over ons of wilt u meer weten? Wij staan voor u klaar!

Stuur een e-mail