Diensten Nieuws

Mijn buitendienst vergrijst, hoe blijft mijn team gezond?

Uitvoeringsdiensten in beheer en onderhoud vergrijzen. De gemiddelde leeftijd bij met name gemeentelijke buitendiensten is vaak rond de 50 jaar. Met het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd in een fysiek zwaar beroep ligt ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid op de loer. Medewerkers hebben vaak een éénzijdige belasting en zijn niet altijd bekend met de eigen verantwoordelijkheid om preventief voor je lichaam te zorgen. Begeleiding in een gezonde levensstijl helpt dit te verminderen.

Moniek Kleinsman, van topschaatster naar fitte organisaties…

Andess werkt hierin samen met oud topschaatster Moniek Kleinsman. We maken integraal gezondheidsbeleid, stellen een pragmatische aanpak op en belangrijk, we spreken de taal van de werkvloer. Het gesprek tussen leidinggevende en medewerker staat centraal en dat is voor veel organisaties al een uitdaging.

Het fit en gezond houden van uitvoerende teams in het beheer en onderhoud van de buitenruimte wordt de komende jaren een steeds grotere uitdaging. We zetten veel in op duurzame en flexibele inzetbaarheid, maar de mogelijkheden hiervoor kent zijn grenzen. Medewerkers hechtten vaak aan hun taak. Denk aan boomverzorgers, stratenmakers en andere specialistisch medewerkers. Zij zijn niet zomaar om te turnen tot een servicemedewerker en minder lichamelijk belastend werk ligt nu eenmaal niet voor het rapen in een uitvoerend vak waar zware handarbeid de norm is.
Daarbij vallen veel medewerkers in onze uitvoerende diensten in de categorie ‘lager opgeleid met veelal niet de meest gezonde levensstijl’.
In een aantal uitvoerende diensten waar Andess actief is zien we verzuimcijfers van ruim boven de 6% en verontrustender, we zien vaak een stijgende trend. Met name langdurig uitval door slijtage neemt fors toe. Medewerkers weten vaak niet zelf de weg te vinden wat je kan doen om klachten te verminderen.

Tijd om hier structureel aandacht aan te besteden! Moniek Kleinsman, oud topschaatster weet als geen ander hoe belangrijk een gezonde levensstijl is om een topprestatie te kunnen leveren. Het iedere dag zwaar lichamelijke arbeid leveren zien we ook als een topprestatie! Het is je eigen verantwoordelijkheid om goed voor je lichaam te zorgen, niet enkel de verantwoordelijkheid van een werkgever zoals veel medewerkers kunnen denken.
Moniek begeleidt op dit moment meerdere gemeentelijke organisaties en reinigingsdiensten.

Hoe krijg je de medewerkers mee?

Maar het formuleren van integraal duurzaam inzetbaarheid beleid en het aanvalsplan is één, het meekrijgen van de medewerkers is een tweede uitdaging! Het helpt dat zowel Andess als Moniek makkelijk verbinding leggen met de uitvoerend medewerkers en ook medewerkers laat meedenken. Onze laagdrempelige aanpak werkt motiverend.

FIToal programma Gemeente Groningen

“De cijfers en resultaten spreken voor zich aldus Moniek. In bijvoorbeeld Groningen hebben we ook niet sportende medewerkers aan het sporten gekregen waarbij de sportende mensen optreden als ambassadeur en medewerkers zelf invloed hebben op het programma. Natuurlijk zouden we graag meer mensen willen activeren, het is een kwestie van de lange adem. Het FIToal programma is een kapstok geworden waarbij medewerkers bewust worden gemaakt van een gezonde leefstijl middels voorlichting en activiteiten. De jaarlijkse Health Check is voor veel mensen reden om juist wél de huisarts te bezoeken omdat onverwachts de bloeddruk te hoog is. En dalen nu de ziekteverzuim cijfers? Op termijn ben ik daarvan overtuigd zeker wanneer je als leidinggevende met de medewerker samen gaat kijken naar mogelijkheden binnen FIToal en wanneer je verzuimbeleid en gezondheidsbeleid samen aanvliegt. We zijn dit als goed leidinggevende bijna verplicht”

Meer weten?

Ook op weg naar een fittere organisatie? Bel voor een vrijblijvend gesprek met Moniek!

Stuur een e-mail