Diensten Cases

Gemeente Groningen: Organisatieontwikkeling Wijkbeheer

Vraag: Welke ontwikkelingen komen er op wijkonderhoud af en welke behoefte heeft de organisatie? Hoe gaan we om met natuurlijk verloop? Hoe geven we invulling aan overheidsparticipatie en wat vraagt de Participatiewet van ons? Om antwoord te krijgen op deze vragen zijn de gemeente Groningen en Andess een intensieve samenwerking gestart.

Achtergrond: Binnen wijkonderhoud Groningen zijn 450 medewerkers werkzaam. Vanuit zowel interne als maatschappelijke ontwikkelingen wilde wijkonderhoud Groningen zichzelf opnieuw uitvinden. Er was behoefte aan ontwikkeling van het team en aan een heldere toekomststrategie.

Aanpak

Andess was verantwoordelijk voor het programmamanagement van het hele ontwikkeltraject. Vanuit een analyse op de huidige situatie is bepaald welke ontwikkelingen naar de toekomst nodig zijn. Hierna heeft Andess de gemeente 2 jaar begeleid in de implementatie van deze verandering.

Resultaat

  • Businessplan “Een toekomstbestendig Wijkonderhoud”
  • Coaching: begeleiding van teamleiders binnen wijkonderhoud en sparringpartner van het afdelingshoofd
  • Ontwikkelagenda
  • Begeleiding ontwikkeling

Opdrachtgever aan het woord

Het afgelopen jaar is Remko als projectmanager nauw betrokken geweest bij het veranderingsproces bij Stadsbeheer in Groningen. Ik heb hem leren kennen als een prettig mens, met een zeer ruime ervaring rond het werkveld openbare ruimte.

Remko werkt gestructureerd en resultaatgericht en komt zijn afspraken na. Creëert draagvlak bij medewerkers en leidinggevenden. Zijn adaptief vermogen is groot. Hij toont initiatief en werkt zelfstandig. Kortom: een fijn mens om mee samen te werken.”

Cees van Bleek
Afdelingshoofd Wijkonderhoud Groningen

Meer weten?

Heeft u een vraag over deze case of wilt u meer weten? Wij helpen u graag!

Stuur een e-mail